English                      Yvette Espersen                    

 

 

Twins Research

 

 

 

Enægget tvilling

Jeg er enægget tvilling, og min tvillingesøster, Tina og jeg har været del af et tvillinge-research-program, siden vi var små. I alle disse år er vi sammen med andre enæggede tvillingepar blevet fulgt af ”Twin Research Centre” i London. Researchen kan være ret intensiv. Udover en række fysiske tests og DNA-analyser, har vi taget rigtig mange  computertests, registrering af vaner og spisevaner – samt en omfattende test af vor psykologiske adfærd.

Afdelingen for Twin Research & Genetic Epidemiology (DTR) udgør med sine 11.000 registrerede tvillingepar det mest omfattende tvillingeregister i Storbritannien, og formålet er at studere det genetiske og miljømæssige ætiology omkring aldersrelaterede behandlingsformer og sygdomme. DTR har været en af de helt store afdelinger på King’s College London Division of Genetics & Molecular Medicine siden 2006, med en 40-mand stor arbejdsstab.

DTR blev indstiftet af rheumatologist, professor Tim Spector, i 1992 ved St. Thomas’ Hospital i London. Dets første fokus var dengang at kigge på antallet af osteoporosis og rheumatologiske sygdomme i flere hundrede enæggede tvillingepar. Siden er DTR blevet langt mere omfattende, såvel i de områder, der studeres som i antallet af tvillingepar. Der er som nævnt nu en frivillig base på en halv snes tusinde tvillinger mellem 16 og 85 år – med gennemsnitsalderen 48. Det er nu Storbritanniens eneste voksenregister for tvillinger og har den mest detaljerede kliniske research i verden.

DTR har internationalt et godt omdømme, når det gælder research af genetiske sygdomme – med særligt henblik på aldersrelaterede sygdomme. Det væsentligste område er genetikken bag metaboliske sygdomme og cardiovasculare sygdomme, det muskelskeletære system og aldringen, ligesom der også kigges på syn og andre områder som hudsygdomme, immunologi, gastroenterology og adfærd.

Læs mere herom på:  http://www.twinsuk.ac.uk/

 

Research April 2010

 

 

Den 1. april var Tina og jeg en hel dag på St. Thomas' hospital i Enlgand, hvor vi deltog i et hav af forskellige undersøgelser. Bl.a. blod/urin/DNA prøver til diverse formål, knogle scanninger diverse steder og hele kroppen, kredsløbs undersøgelse, lunge, hjerte og nyrer undersøgelse. Hvor god vi var til at udholde smerte! Undersøgelse af øjne og øre og hvor god vi var til at høre tonefald. Der blev taget sjove foto af os også, hvor vi bliver optaget i videnskabelige blade omkring ligeheder/forskelle af enæggede tvillinger.


 

"Verdens Tvillinge Dag"

 

 


Her er det professor Tim Spector, der leder Twins Research Center - som er utrolig populær
hos alle os tvillinger - ved festen ved World Twin Day.

 

Jeg var - sammen med min tvilling Tina - blevet inviteret til at deltage i “World Twin Day” i London den 3. juli 2006. Min tvillingesøster, Tina Marden, bor i England, og vi har begge to deltaget i diverse videnskabelige undersøgelser, siden vi var tre år gamle.


 


Det var meget surrealistisk at møde så mange enæggede tvillinger - der var meget at grine af.


Guy’s & St. Thomas’ Hospital håbede, at man på dagen kunne samle den største samling enæggede tvillinger på ét sted nogen sinde. Det endte med 700 tvillinger...

 


Det var en stor opgave at lave et gruppe-foto - her er nogle af os samlet
uden for St. Thomas' Hospital.

 

 

I mit foredrag “Forandring Fryder” - kommer jeg ind på, hvad det vil sige at være enægget tvilling.
Læs mere om foredrag - klik her

 

Twin Research & genetic epidemiology Unit - efterlyser altid tvillinger (mellem 18-80 år) til deres undersøgelse, og hvis I kender nogen der kunne tænke sig at deltage -skal man kontakt:
Professor Tim Spector

King’s College London, St. Thomas’ Camput, Lampeth Palace Road, London SE1 7EHCenter
Recruitment tlf nr. + 44 207 188 5555 email: twin recruitment@gstt.nhs.uk
www.twinsuk.ac.uk


 

 

"Knogleskørhed"

I 2004 deltog vi i en videnskabelige undersøgelse om knogleskørhed, gigt, at ældes - her kigger vi på hinandens knogler.